Przykładowe Menu Na Jeden Dzień
Nasza misja to dostarczanie wysokiej jakości posiłków, które nie tylko zaspokajają Twoje podniebienie, ale także spełniają najwyższe standardy żywieniowe. Wierzymy, że zdrowe odżywianie powinno być łatwe, przyjemne i dostępne dla każdego – dlatego tworzymy unikalne menu, które zaspokoi nawet najbardziej wymagające gusta.
Dieta Ketogeniczna:
1. Kanapka jajeczna z chipsami z bekonu, serem camembert, pomidorkami koktajlowymi i świeżym szczypiorkiem.
2. Karczek duszony na cebulce, podany z surówką z naszej kiszonej kapusty.
3. Sałatka z wędzonym łososiem, awokado, orzechami włoskimi, świeżą rukolą i ziołowo-czosnkową oliwą z oliwek.
Dieta SAMURAJ:
1. Jajka sadzone na maśle klarowanym, podane z pomidorami w jogurcie naturalnym ze szczypiorkiem i cebulką oraz z żytnim pieczywem wieloziarnistym z czarnuszką.
2. Smoothie proteinowe z bananem, truskawkami, nasionami chia, otrębami owsianymi i odżywką białkową.
3. Chudy schab zapiekany pod warzywną pierzynką, ziołowe ziemniaki z czosnkiem i dip a’la tzatziki na ogórkach kiszonych.
4. Sałatka z grillowanymi polędwiczkami z kurczaka, serem pleśniowym, orzechami i żurawiną, podana z dressingiem musztardowo-miodowym i bułeczką czosnkową.
5. Pieczone placuszki z batatów z warzywnym sosem słodko-kwaśnym.
Dieta Active:
1. Pasta słonecznikowa z pomidorami suszonymi, podana z ziołowym chlebkiem marchewkowym i świeżymi warzywami.
2. Aksamitnie kremowa zupa serowo-cebulowa, podana z chrupiącą ciecierzycą.
3. Pulpeciki z indyka w sosie borowikowym, puree ziemniaczano-kalafiorowe oraz bukiet warzyw gotowanych na parze.
4. Lekki sernik na półkruchym spodzie owsianymi, pieczony z brzoskwiniami pod czekoladową kruszonką.
5. Domowa granola owsiana z bakaliami, podana z miodowym jogurtem greckim i świeżymi owocami pod musem malinowym.
Dieta VEGE:
1. Smalec z białej fasoli z prażoną cebulką i jabłkiem, podany z naszym żytnim pieczywem i ogórkami małosolnymi.
2. Zupa curry na mleczku kokosowym z batatami, soczewicą czerwoną i warzywami.
3. Makaron orzo w sosie serowym na bazie tofu i nieaktywnych płatków drożdżowych, podany pod świeżo mielonym pieprzem kolorowym.
4. Jesienne ciasto marchewkowe z jabłkami, cynamonem i mieszanką bakali.
5. Pieczone frytki wielowarzywne z domowym ketchupem i sosem czosnkowo-koperkowym.
Dieta VEGE + Ryba:
1. Puszyste pancakes pod sosem daktylowym, podane z owocami i prażonymi wiórkami kokosowymi.
2. Kremowa zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, chilli, imbirem i świeżą kolendrą.
3. Łosoś pieczony w niskiej temperaturze w glazurze z miodu i sosu sojowego, ryż jaśminowy smażony na słupkach warzywnych.
4. Sałatka śledziowa z burakiem, cebulką, ogórkiem kiszonym i jabłkiem.
5. Makaron penne w pesto z rukoli, orzechów włoskich i parmezanu, podany pod pieczonymi pomidorami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem.